Най-често задаваните въпроси.

Как да се свържем с вас ?

С нас можете да се свържете чрез телефон, Email. За по-подробна информация кликнете тук.


Къде мога да намеря информация за продаваните от вас автомати втора употреба?

Можете да търсите чрез "Търсене/Search", а специално за автоматите втора употреба информация можете да намерите туk.


Нов или рециклиран автомат?

Това е тема, за, която всеки сам намира решение според финансовите си възможности. Въпроса стои горе долу като избора на нова или запазена стара кола. Всички бихме желали нови, но и добре рециклираните автомати също вършат работа особено ако се търси бърза възвращаемост на вложените средства. Новите автомати са с по-високи цени, но имат и по-голям гаранционен срок, а и вероятността за повреди е в пъти по-малка.


Избор на кафе автомат. Какво трябва да знаем?

Изборът на автомат е трудна и рискована работа, но има няколко основни неща, които трябва да се имат в предвид.
1. Големите автомати поставени на едно и също място, при еднакви условия и еднакви консумативи и качества на готовите напитки, винаги правят по-голям оборот от по- малките. Това е въпрос на подсъзнателно възприятие на човешкото съзнание и никога не трябва да се пренебрегва.
2. Машините с тъмен или черен чвят са предпочитани спрямо тези със светъл. Това отново е въпрос на възприятие. Черния цвят очертава контурите и създава чувство за мощ и стабилност. За пример можем да видим дипломатическите автомобили и официалното облекло - винаги черно или в тъмни нюанси.
3. Монетния механизъм връщащ ресто повишава оборота с около 15%
4. На пазара има три основни марки автомати на, които си заслужава да се обърне внимание, а именно Zanussi/ Necta, Bianchi и Saeco, като последните два са почти единтични и имат много взаимо заменяеми части. Най-стабилно и добре работещи са автоматите Zanussi/Necta. Почти всички големи вендинг оператори работят с тях.
5. Външен вид на автоматите. Това е много важно, а понякога и решаващо. Изисквайте от продавачите перфектен външен вид, без некадърно запушени с инструкции дупки от снети платежни системи по лицевия панел или некомпетентно прикрити драскотини и кривини. Осветлението на автоматите задължително трябва да работи. Колкото по-нова изглежда една машина толкова е по-конкурентна.


   

Как да разберем правена ли е профилактика на автомата?

За професионалистите и хората с опит във вендинг бизнеса е достатъчен един бърз поглед, но за начинаещите е доста трудно.
1. Нови ли са ножовете на кафемелачката? Ако автомата мели повече от 10 секунди /Zanussi/ ножовете определено са за смяна и в никакъв случай не са нови.
2. Почистени ли са бойлерите от варовик? За бойлера за еспресо това е трудно да се установи, но ако върху него има прах или мръсотия то най-вероятно не е профилактиран. Друг критерий е времето за загряване. При оригинален нагревател от 1450W и количество вода около 400мл. времето за загряване не трябва да е по-дълго от 4 до 7 минути. Бойлерите за разтворими напитки са с по-голям обем и загряват по-бавно.
3. Проверете дали са измити ламарините закриващи бойлерите от вътрешната страна. Ако не са най-вероятно автомата не е профилактиран, а само набързо почистен.
4. Проверете дали са почистени миксерите и маркучите. Внимателно огледайте тези елементи - перките на миксерите, уплътненията, целоста на чашките и особенно отдушниците за отвеждане на излишните пари.
5. Проверете работата на вентилатора за отвеждане на парите, като зад машината в облатта където се намира венилатора поставите лист хартия. При правилна работа листа видимо трябва да се измества от въздушната струя. Проверете дали е почистен дебелия входящ гофриран маркуч на вентилатора, ако не е, то най-вероятно не е правена никаква профилактика.
6 Огледайте кафе групата внимателно. Цедките трябва да са чисти, уплътненнията сменени.


Какво означава надписа Fuori Servicio на автомат Zanussi Spacio?

Това означава че, автомата не функционира и има някаква повреда. Включете автомата. Натиснете два пъти бутона "Programacione". Изберете Guasti Actually / Lista Guasti. На дисплея ви се изписва каква грешка или повреда е причинила спиране на работата на автомата. Проверете в документацията на машината какво означава тази грешка.